HR / EN

SD Informatika

Tvrtka S.D. Informatika je osnovana 1992.

Započeli smo sa komercijalnim aktivnostima 1995. kada smo hrvatskom tržištu predstavili prvo programsko rješenje za vođenje stomatoloških ordinacija, bazirano na grafičkom Windows sučelju, pod nazivom “Dentist 4 Windows”. 2000. godine mijenjamo naziv aplikacije u Lege Artist Stomatologija, odnosno skraćeno LAST 2000, na čijem razvoju i unaprijeđenju radimo i danas.

Povjerenje nam je ukazalo preko 850 ordinacija, klinika i laboratorija na području Hrvatske i BiH, gdje trenutno držimo oko 30% tržišta dentalne medicine, kao jedina informatička tvrtka koja se usko specijalizirala za to područje.

Od 2012. godine aktivno sudjelujemo na preko 8 EU i R&D projekata u e-Health domeni, gdje proširujemo svoja stručna znanja i stječemo međunarodne reference.

U međuvremenu izlazimo na tržište za dva nova sustava: e-Njega i e-Registar lijekova, koji su i danas u komercijalnoj primjeni.

U suradnji sa FER-om razvijamo inovativno riješenje za upravljanje i kontrolu dijabetesa, pod nazivom uniGluko, koje dobija i investiciju od T-Com-a.

2019. godine pokrećemo razvoj jedinstvenog riješenja za upravljanje poslovnim procesima u zdravstvenim ustanovama, pod nazivom Timeline Master, za koje je započela komercijalizacija u 2023. godini. 

Trenutno zapošljavamo 11 developera i djelatnika korisničke podrške.
SD Informatika
Europska Unija EUROPSKA UNIJA
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Vrh